Vandaag besteld, morgen in huis Gratis verzending Sikkens producten Tot 70% korting op top merken Gratis deskundig advies

Tegels verven

Badkamer-, WC- of keukentegels verven

Heb je genoeg van de kleur badkamer-, WC- of keukentegels en wil na jaren wel eens wat anders, maar heb je géén zin om alle tegels eerst van de wand te halen, om er vervolgens nieuwe op aan te brengen. Bij Verf-Voordeel.nl hebben ze de oplossing!

 

Er zijn verschillende mogelijkheden waaruit je kan kiezen, je kan Alabastine tegel grondverf en tegellak gebruiken of je kan ervoor kiezen om eerst een Multiprimer aan te brengen waarna je de tegels aflakt met de kleur die jij altijd al hebt gewild! Waar je op moet letten is dat de verf die je gaat aanbrengen goed bestand is tegen een stootje en dat de aangebrachte verflaag reinigbaar is.

 

De voorbereiding begint met het goed reinigen van de tegels

De verf hecht het beste op een schoon en vetvrij oppervlak. Boen de tegels daarom met warm water met daarin een ontvetter. Gebruik daarbij eventueel een schuurspons, hiermee maak je de tegels tegelijkertijd ruw, zodat de verf die je op gaat brengen beter kan hechten. Droog de tegels af en zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd wordt en dat de omgevingstemperatuur rond de 20°C is.

 

Vervang zonodig kapotte tegels voordat je gaat schilderen met een gelijk soortige tegel met ongeveer dezelfde kleur dit wanneer je onverhoopt dezelfde tegels niet meer hebt. Want na het schilderen zie je géén kleur verschil meer. Werk bij voorkeur met daglicht om een zo mooi mogelijk resultaat te behalen.

 

Afdekken van de ondergrond

Voordat je gaat beginnen aan de verfklus adviseren wij om de ondergrond af te dekken met een stucloper, dit voorkomt verfspetters op je mooie ondergrond en extra werk. Plak daarom alles wat je niet wil schilderen af met afplaktape.

 

Gebruik bij voorkeur gele afplaktape, deze tape is speciaal ontwikkeld voor het schilderen van strakke lijnen en is toepasbaar op alle ondergronden geschikt voor zowel binnen als buiten. De eigenschappen van deze afplaktape zijn goede kleefkracht, zeer hoge UV-bestendigheid en laat bij het verwijderen ervan géén lijmresten achter. Gebruik als afdekmateriaal op de vloer een afdekvlies, dit afdekmateriaal is voorzien van een absorberende toplaag en een antisliplaag aan de onderzijde. Een bijkomend voordeel is dat het afdekvlies hergebruikt kan worden. Verder kan je de meubels in de ruimt eventuele afdekken met een oud laken of afdekfolie om het te beschermen tegen stof of verfspetters.

 

Het aanbrengen van de Primer en Verf, randen en voegen als eerst

Voordat je de verf gaat aanbrengen roer je eerst de verf met een roerhoutje goed door en giet daarna een kleine hoeveelheid in een verfbakje. Tip! Verf eerst licht de randen en voegen met een verfkwast en verf daarna de grote oppervlakten met een verfroller.

 

Tip! Strijk voordat je gaat schilderen eerst de kwastharen langs een grof stuk schuurpapier, hierdoor laten de losse kwastharen los en komen ze niet terecht op je schilderwerk! Bij een nieuwe verfroller kan je los zittende deeltjes verwijderen met een stuk afplaktape.

 

Verf aanbrengen op grote oppervlakten

Breng de tegelverf of primer royaal en verticale banen op en verdeel de verf daarna in horizontale richting. Werk altijd van boven naar beneden om zakkers en stof zoveel mogelijk te vermijden. Rol in lange banen zodat je géén strepen krijgt in het schilderwerk. Hou er rekening mee dat tegels een tweede of derde verflaag nodig hebben, wacht met het aanbrengen van de volgende verflaag minstens 24 uur en schuur vooraf nog eens licht op met fijn schuurpapier.

 

Verwijder na het schilderen direct de afplaktape

Verwijder de afplaktape als de verf nog nat is, hiermee voorkom je beschadigingen aan de aangebrachte verflaag. Wacht je te lang dan kan het zijn dat de afplaktape scheurt en er lijmresten achterblijven door indroging.

 

Einde verfklus

Heb je na de verfklus de verfroller of kwast de volgende dag weer nodig, wikkel deze dan in folie of een stop het in een plastic zak. Ben je klaar met de verfklus? Laat dan de roller of verfkwast goed drogen. Verfkwasten en rollers kunnen gewoon bij het huishoudelijk afval, net als lege verfemmers of verfblikken. Wil je de roller en kwast liever schoonmaken en bewaren? Dan kan je ze in een glazen jampotje met rauwe lijnolie weg zetten. Heb je na het klussen verf of andere verfgereedschappen over lever deze dan in bij het Klein Chemisch Afval bij je in de gemeente.