• Vóór 23:59 besteld, de volgende werkdag bezorgd

  • NIEUW: Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending Sikkens producten

  • Gratis verzending v.a. € 50

U bent weer zonder afspraak welkom in onze winkels! Meer corona-updates leest u hier. Of bestel online of telefonisch, haal af in de winkel of laat uw bestelling thuisbezorgen.

matthew-hamilton-351641

Zelf verf mengen? Zo doe je dat

08.06.2017

ZELF VERF MENGEN? ZO DOE  JE DAT

Als je aan een schilderklus begint, dan wil je één ding zeker voorkomen: te weinig verf hebben. Velen van ons kopen daarom altijd ruim in en blijven vaak met restjes verf in allerlei kleuren zitten. De vraag is natuurlijk of je er ooit nog wat mee gaat doen. Met een beetje creativiteit en kennis kun je van al die oude restjes misschien best nog een nieuwe hippe kleur maken. Daarom zetten we de tips voor het mengen van verf even op een rijtje.

KLEUREN

Allereerst is het natuurlijk van belang dat je een beetje kennis hebt over kleuren en vooral over welke kleuren er ontstaan als je ze mengt. Het is slim om altijd een primaire kleur te kiezen (rood geel en blauw) en hiermee te experimenteren door er bijvoorbeeld wit of zwart aan toe te voegen.  Wil je weten hoe je een bepaalde kleur krijgt of ben je niet zeker van het resultaat, zoek het dan altijd even op. Met behulp van een kleurencirkel kom je nooit voor verassingen te staan. Want als de verf eenmaal gemengd is, kun je niet meer terug natuurlijk.

ROEREN

Uiteraard is het goed roeren van de verf ook belangrijk. Je wil tenslotte wel maar één nieuwe kleur creëren. Een roerstaafje met gaatjes erin is hier erg handig voor. De verf zal zich namelijk door de gaatjes verplaatsen en mengt op die manier heel erg snel. Je kunt zo'n roerstaafje kopen in de bouwmarkt maar je kunt natuurlijk ook een aantal gaatjes in een houten staafje boren.

LUCHTBELLEN

Als je verf gaat mengen dan wil je natuurlijk voorkomen dat er luchtbellen ontstaan. Je kunt je eigen mengmachine maken door de garde van een elektrische mixer in je boormachine te plaatsen. Let er dan op dat je altijd op de rustigste stand mixt. Dit werkt overigens alleen bij kleine blikken, bij grotere blikken is de garde te klein en krijg je niet het gewenste resultaat.

ANDERE TIPS

Een melkpak is ideaal om kleine hoeveelheden verf te mengen. De verf zal zich namelijk niet hechten aan de binnenkant van zo'n pak. Verf mengen is over het algemeen een klusje waarbij je makkelijk knoeit. Zorg er dus altijd voor dat je jouw ondergrond afdekt met kranten. Zorgen er tenslotte altijd voor dat je genoeg verf mengt voor de hele klus. Het is namelijk onmogelijk om twee keer precies dezelfde kleur te creëren als je het zelf mengt.

Met deze tips moet het zelf mengen van verf een eitje zijn. Het is een creatief klusje want je kunt voor jezelf een echte unieke kleur creëren. Daarnaast kom je eindelijk eens van al die restjes verf af die nog in de schuur staan. Mocht je het toch teveel gedoe vinden of wil je grote aantallen verf mengen, dan kun je natuurlijk ook altijd naar de bouwmarkt gaan. Hier hebben ze een professionele verfmengmachine en kunnen ze elke kleur precies namaken.

Laatste nieuws

Een stappenplan voor het verven van het plafond

10 nov. 2017

Het verven van het plafond; eens in de zoveel tijd moet dit klusje geklaard worden. Door de jaren heen verkleurd het plafond en af en toe een fris likje verf doet wonderen voor je huis. Alleen het lijkt nogal een klus en daarom stellen mensen het vaak uit. Met dit stappenplan hoeft dit niet langer en ziet je huis er in mum van tijd weer super fris ui...

Schuren voordat je gaat verven? Dat doe je zo!

09 nov. 2017

Houten kozijnen, deuren of deurposten moet je voor het beste schilderresultaat vaak eerst even opschuren. Als je veel moet verven en dus moet schuren dan is dit een behoorlijk karwei. Daarbij komt dat het voor veel mensen een saai en behoorlijk arbeidsintensief klusje is. Om het voor jou zo makkelijk en licht mogelijk te maken hebben wij een aantal schuurtips voor je op een rijtje gezet.  TI...

Interieur- en verftrends voor de winter

27 sep. 2017

Langzaam maar zeker worden de dagen weer korter en kouder. Hoewel de zon zich echt nog niet zo veel heeft laten zien de afgelopen tijd, moeten we er toch aan geloven: de zomer loopt op z'n einde. Omdat de herfst en winter een periode is van veel binnen zitten, is het voor veel mensen ook de tijd om de woonkamer weer eens een make-over te geven. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends ...