• Vóór 23:59 besteld, de volgende werkdag bezorgd

  • NIEUW: Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending Sikkens producten

  • Gratis verzending v.a. € 50

U bent weer zonder afspraak welkom in onze winkels! Meer corona-updates leest u hier. Of bestel online of telefonisch, haal af in de winkel of laat uw bestelling thuisbezorgen.

matthew-hamilton-351641

Wanneer gebruik je welke verf?

04.04.2016

WANNEER GEBRUIK JE WELKE VERF

Inmiddels zijn er zoveel verfsoorten op de markt dat het soms best ingewikkeld kan zijn om een goede keuze te maken. Vaak is het nog relatief makkelijk te bepalen welke verf bij welke ondergrond hoort maar zodra je na gaat denken over grondverf of eventuele toplagen wordt het een stuk ingewikkelder. Daarom een overzichtelijke samenvatting van de meest voorkomende soorten verf.

ACRYLVERF:

Acrylverf is een verf op waterbasis. Door de verf op de muur te strijken verdampt het water, met als gevolg dat de muur erg goed beschermd is tegen vocht, droogte, verschillen in temperatuur en licht. Als de verf gemengd met water wordt aangebracht dan krijgt het een aquarelschildereffect en zonder water lijkt acrylverf erg op olieverf. Het prepareren van de ondergrond is niet echt noodzakelijk, wel is het belangrijk om te weten dat acrylverf niet goed hecht op een vette ondergrond. Acrylverf is geschikt voor elke ondergrond, alleen bij het verven op steen is preparatie wel vereist aangezien de verf hier erg geabsorbeerd wordt.

HOUTVERF:

Houtverf kan worden gebruikt voor alle soorten hout, zowel binnen als buiten uw huis. De verf is zo samengesteld dat het beschermd tegen vuil en andere beschadigingen. Houtverf kent verschillende soorten, zo is er houtverf op waterbasis en zijn er verschillende typen glans. Het is aan te raden om voor het verven van de trap speciale trapverf te gebruiken. Deze verf is namelijk krasvast en zorgt dus voor een langdurig mooi resultaat.

MUURVERF:

Muurverf kan gebruikt worden voor muren zowel in als rondom het huis. De muurverf voor buiten is gemaakt voor verschillende weersomstandigheden en blijft dus langer mooi. Het is erg aan te raden om te kiezen voor een muurverf van hoge kwaliteit aangezien deze het beste dekking geeft. Daarnaast zijn er, ook bij muurverf, verschillen in glans. De keuze hiervoor hangt af van je persoonlijke voorkeur.

GRONDVERF & PRIMERS

Grondverf is absoluut aan te raden bij elke verfbeurt. De grondverf zorgt namelijk voor een betere hechting  van de verf en dus een strakker resultaat. Ook egaliseert het de ondergrond en voorkomt het dus kleurverschil. Bepaalde soorten grondverf houden daarnaast ook nog vocht en uv-licht tegen.

 

Welke verf je ook kiest, het is altijd aan te raden om een advies op te vragen. Door ons ruime assortiment kunnen we je namelijk helpen bij het selecteren van de juist verf in combinatie met de meest geschikte grondverf. Zo behaal jij het optimale resultaat. Nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem vrijblijvend contact met ons op! 

Laatste nieuws

Een stappenplan voor het verven van het plafond

10 nov. 2017

Het verven van het plafond; eens in de zoveel tijd moet dit klusje geklaard worden. Door de jaren heen verkleurd het plafond en af en toe een fris likje verf doet wonderen voor je huis. Alleen het lijkt nogal een klus en daarom stellen mensen het vaak uit. Met dit stappenplan hoeft dit niet langer en ziet je huis er in mum van tijd weer super fris ui...

Schuren voordat je gaat verven? Dat doe je zo!

09 nov. 2017

Houten kozijnen, deuren of deurposten moet je voor het beste schilderresultaat vaak eerst even opschuren. Als je veel moet verven en dus moet schuren dan is dit een behoorlijk karwei. Daarbij komt dat het voor veel mensen een saai en behoorlijk arbeidsintensief klusje is. Om het voor jou zo makkelijk en licht mogelijk te maken hebben wij een aantal schuurtips voor je op een rijtje gezet.  TI...

Interieur- en verftrends voor de winter

27 sep. 2017

Langzaam maar zeker worden de dagen weer korter en kouder. Hoewel de zon zich echt nog niet zo veel heeft laten zien de afgelopen tijd, moeten we er toch aan geloven: de zomer loopt op z'n einde. Omdat de herfst en winter een periode is van veel binnen zitten, is het voor veel mensen ook de tijd om de woonkamer weer eens een make-over te geven. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends ...