• Vóór 23:59 besteld, de volgende werkdag bezorgd

  • NIEUW: Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending Sikkens producten

  • Gratis verzending v.a. € 50

U bent weer zonder afspraak welkom in onze winkels! Meer corona-updates leest u hier. Of bestel online of telefonisch, haal af in de winkel of laat uw bestelling thuisbezorgen.

matthew-hamilton-351641

Waar kan je een goede kwast aan herkennen?

13.11.2015

WAAR KAN JE EEN GOEDE KWAST AAN HERKENNEN

Het is belangrijk om de juiste kwast te kiezen voor je schilderwerk. Welke kwast is nu het meest geschikt voor jouw verfklus? Er is zoveel keuze! Een kwalitatief goede kwast bepaalt voor een groot deel het uiteindelijke resultaat.

 

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om te weten waar je een goede kwast aan kunt herkennen. Een kwast bestaat uit verschillende onderdelen, te weten: het haar, opbindtouw, kit, bus en de steel.

 

De haarsoort is het belangrijkste deel van de kwast. Daarin heb je drie keuzes: zuiver varkenshaar, synthetisch haar of een mengeling. De professionele gebruiker kiest voor een kwast met zuiver varkenshaar van Copenhagen. Dit is de perfecte kwast voor alle lakken en de vloeiing is optimaal.

 

Het katoenen draadje houdt de haren op de kwast samen. Op deze manier kunnen bij slijtage de haren verlengt worden. Bij goedkopere modellen is dit ook wel een plastic rondje. De lengte van de haren is bepalend voor het resultaat van jouw schilderwerk. De haren worden door middel van een bus vastgelijmd aan de steel. Deze bus bestaat normaliter uit een vernikkelde of verzilverde ring.

 

Indien je gebruik maakt van water gedragen verven, kan je beter kiezen voor een kunststof of koperen ring. Deze roesten namelijk niet.

 

Een professionele steel bestaat idealiter uit hout.

 

Ook voor al je kwasten en materialen kan je terecht bij De Voordeelmarkt. Wij hebben een groot aanbod kwasten en rollers van kwaliteitsmerken als Anza en Copenhagen. 

 

 

 

Wil je meer informatie over kwasten en rollers, neem dan gerust contact met ons op of stel je vraag per e-mail: webshop@devoordeelmarkt.com of maak gebruik van de

WhatsApp functie

Laatste nieuws

Een stappenplan voor het verven van het plafond

10 nov. 2017

Het verven van het plafond; eens in de zoveel tijd moet dit klusje geklaard worden. Door de jaren heen verkleurd het plafond en af en toe een fris likje verf doet wonderen voor je huis. Alleen het lijkt nogal een klus en daarom stellen mensen het vaak uit. Met dit stappenplan hoeft dit niet langer en ziet je huis er in mum van tijd weer super fris ui...

Schuren voordat je gaat verven? Dat doe je zo!

09 nov. 2017

Houten kozijnen, deuren of deurposten moet je voor het beste schilderresultaat vaak eerst even opschuren. Als je veel moet verven en dus moet schuren dan is dit een behoorlijk karwei. Daarbij komt dat het voor veel mensen een saai en behoorlijk arbeidsintensief klusje is. Om het voor jou zo makkelijk en licht mogelijk te maken hebben wij een aantal schuurtips voor je op een rijtje gezet.  TI...

Interieur- en verftrends voor de winter

27 sep. 2017

Langzaam maar zeker worden de dagen weer korter en kouder. Hoewel de zon zich echt nog niet zo veel heeft laten zien de afgelopen tijd, moeten we er toch aan geloven: de zomer loopt op z'n einde. Omdat de herfst en winter een periode is van veel binnen zitten, is het voor veel mensen ook de tijd om de woonkamer weer eens een make-over te geven. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends ...