• Vóór 23:59 besteld, de volgende werkdag bezorgd

  • NIEUW: Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending Sikkens producten

  • Gratis verzending v.a. € 50

U bent weer zonder afspraak welkom in onze winkels! Meer corona-updates leest u hier. Of bestel online of telefonisch, haal af in de winkel of laat uw bestelling thuisbezorgen.

matthew-hamilton-351641

Voorwerk is het halve werk bij een schilderklus

05.10.2015

VOORWERK IS HET HALVE WERK BIJ EEN SCHILDERKLUS

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat je begint met schilderen is het belangrijk om de ondergrond goed voor te strijken. Welke materialen je ook gebruikt of hoe goed je ook schildert: als er oneffenheden zijn dan valt het resultaat meestal tegen. Voor een goed resultaat is het tevens belangrijk om de juiste materialen aan te schaffen.


Fitex Diepgrondering is een oplosmiddelvrije grondering die zeer geschikt is voor de regulering van de zuigkracht en verbetering van de hechting van poederende, zuigende, grof poreuze, minerale of zanderige ondergronden.

 

Voordat je begint met schilderen is het belangrijk om alle oneffenheden en ongelijkheden weg te werken.

 

Een paar handige tips voordat je begint:

 

- Gebruik muurvuller of plamuur om kleine gaatjes en grote gaten te vullen. Deze middelen zijn gemakkelijk uit te strijken zodat je niet na hoeft te schuren.

 

- In het geval van poederende ondergronden is het verstandig deze voor te bewerken met voorstrijkmiddel. Verf hecht namelijk niet goed op poederende ondergronden. Twijfel je over de ondergrond? Pak een vochtige doek en wrijf voorzichtig over de muur. Geeft de muur af, dan spreken we over een poederende ondergrond.

 

- Na het vullen van de oneffenheden en het voorbewerken van de ondergrond, is het van belang om muurverf of latex aan te brengen. Volg deze stappen om een prachtig eindresultaat te krijgen.

 

Voor meer informatie over geschikte verven en handige tips kijk je op www.devoordeelmarkt.com of stel je vraag via webshop@devoordeelmarkt of maak gebruik van de WhatsApp functie voor gratis verfadvies. 

Laatste nieuws

Een stappenplan voor het verven van het plafond

10 nov. 2017

Het verven van het plafond; eens in de zoveel tijd moet dit klusje geklaard worden. Door de jaren heen verkleurd het plafond en af en toe een fris likje verf doet wonderen voor je huis. Alleen het lijkt nogal een klus en daarom stellen mensen het vaak uit. Met dit stappenplan hoeft dit niet langer en ziet je huis er in mum van tijd weer super fris ui...

Schuren voordat je gaat verven? Dat doe je zo!

09 nov. 2017

Houten kozijnen, deuren of deurposten moet je voor het beste schilderresultaat vaak eerst even opschuren. Als je veel moet verven en dus moet schuren dan is dit een behoorlijk karwei. Daarbij komt dat het voor veel mensen een saai en behoorlijk arbeidsintensief klusje is. Om het voor jou zo makkelijk en licht mogelijk te maken hebben wij een aantal schuurtips voor je op een rijtje gezet.  TI...

Interieur- en verftrends voor de winter

27 sep. 2017

Langzaam maar zeker worden de dagen weer korter en kouder. Hoewel de zon zich echt nog niet zo veel heeft laten zien de afgelopen tijd, moeten we er toch aan geloven: de zomer loopt op z'n einde. Omdat de herfst en winter een periode is van veel binnen zitten, is het voor veel mensen ook de tijd om de woonkamer weer eens een make-over te geven. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends ...