• Vóór 23:59 besteld, de volgende werkdag bezorgd

  • NIEUW: Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending Sikkens producten

  • Gratis verzending v.a. € 50

U bent weer zonder afspraak welkom in onze winkels! Meer corona-updates leest u hier. Of bestel online of telefonisch, haal af in de winkel of laat uw bestelling thuisbezorgen.

matthew-hamilton-351641

Vijf tips voor het verven van de babykamer

27.09.2017

5 TIPS VOOR HET VERVEN VAN DE BABYKAMER

Het inrichten en verven van de babykamer is natuurlijk hartstikke leuk. Je kunt helemaal los gaan met vrolijke kleurtjes en schattige muurschilderingen. Het verven van een babykamer is toch net even iets anders dan een gewone slaapkamer omdat je alles in een relatieve korte periode geregeld moet hebben. Een goede voorbereiding en planning is dan ook erg van belang.  Hou daarnaast deze vijf tips in gedachteN.

1 : DOE INSPIRATIE OP

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om uit te vinden wat je mooi vindt. Daarnaast moet je de praktische aspecten van een babykamer ook niet uit het oog verliezen. Veel mensen denken al meteen na over de kleur verf die ze aan de muur willen, maar misschien past behang wel veel beter bij de wensen. Je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om tweedehands meubels te kopen en deze in de gewenste kleur te verven. Zowel offline als online zijn er genoeg bladen of websites om inspiratie op te doen.

2 : MAAK EEN MOODBORD

Als je uiteindelijk een goed beeld hebt van wat de mogelijkheden zijn, is belangrijk dat je keuzes gaat maken. Daarbij moet je ook beslissen of je kiest voor een neutrale kleur of juist een kleur die past bij het geslacht van de baby. Om te zien of alle ideeën die je in je hoofd hebt, bij elkaar passen is het aan te raden om een moodboard te maken. Dit kun je ouderwets op een groot stuk karton doen door alle ideeën uit te printen en knippen. Je zou het natuurlijk ook online kunnen doen via bijvoorbeeld pinterest.

3 : KIES DE JUISTE KLEUR

Omdat je kleintje in de kamer moet slapen, is het kiezen van de juiste kleur super belangrijk. Er is dan ook veel onderzoek gedaan naar de uitwerking van elke kleur op een kind. Blauw schijnt erg rustgevend te werken terwijl rood een kind juist onrustig maakt. Over het algemeen zijn lichte kleuren altijd een veilige keuze voor de babykamer. Op die manier lijkt de kamer namelijk ook meteen een stukje groter. Een kleurenwaaier kan je helpen om naast het kiezen van de juiste kleur ook de juiste tint te kiezen.

4 : VENTILEREN

Begin vroeg met het verven van de babykamer. Op die manier heb je nog genoeg tijd om de ramen open te zetten en de kamer goed te ventileren. Het is natuurlijk belangrijk dat de verflucht helemaal uit te kamer is als de kleine hierin gaat slapen. Overigens is het ook dan nog belangrijk dat je de kamer goed ventileert. 

5 : VEILIGHEID

Veiligheid gaat boven alles. Zorg er dus voor dat je 100 procent veilige verf koopt om je babykamer mee te schilderen. Dit staat vaak al bij de verf vermeldt maar het is altijd goed om dit nog eens extra na te vragen. Oplosmiddelarme verf is voor een babykamer erg geschikt. Denk ook na over wie de babykamer gaat verven. Een zwangere vrouw kan beter helemaal niet in aanraking komen met verf, dus misschien is dit meer een klusje voor de aanstaande papa.

Met bovenstaande tips wordt het verven van de babykamer een eitje en kun je volop genieten van deze speciale tijd. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben of wil je professioneel advies, neem dan gerust contact met ons op! 

Laatste nieuws

Een stappenplan voor het verven van het plafond

10 nov. 2017

Het verven van het plafond; eens in de zoveel tijd moet dit klusje geklaard worden. Door de jaren heen verkleurd het plafond en af en toe een fris likje verf doet wonderen voor je huis. Alleen het lijkt nogal een klus en daarom stellen mensen het vaak uit. Met dit stappenplan hoeft dit niet langer en ziet je huis er in mum van tijd weer super fris ui...

Schuren voordat je gaat verven? Dat doe je zo!

09 nov. 2017

Houten kozijnen, deuren of deurposten moet je voor het beste schilderresultaat vaak eerst even opschuren. Als je veel moet verven en dus moet schuren dan is dit een behoorlijk karwei. Daarbij komt dat het voor veel mensen een saai en behoorlijk arbeidsintensief klusje is. Om het voor jou zo makkelijk en licht mogelijk te maken hebben wij een aantal schuurtips voor je op een rijtje gezet.  TI...

Interieur- en verftrends voor de winter

27 sep. 2017

Langzaam maar zeker worden de dagen weer korter en kouder. Hoewel de zon zich echt nog niet zo veel heeft laten zien de afgelopen tijd, moeten we er toch aan geloven: de zomer loopt op z'n einde. Omdat de herfst en winter een periode is van veel binnen zitten, is het voor veel mensen ook de tijd om de woonkamer weer eens een make-over te geven. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends ...