• Vóór 23:59 besteld, de volgende werkdag bezorgd

  • NIEUW: Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending Sikkens producten

  • Gratis verzending v.a. € 50

U bent weer zonder afspraak welkom in onze winkels! Meer corona-updates leest u hier. Of bestel online of telefonisch, haal af in de winkel of laat uw bestelling thuisbezorgen.

matthew-hamilton-351641

Verven zonder strepen? De beste tips voor jou op een rijtje gezet

19.08.2016

VERVEN ZONDER STREPEN? DE BESTE TIPS VOOR JOU OP EEN RIJTJE GEZET

Je kent het wel, ga je lekker aan de slag met je kwast of roller krijg je van die vervelende strepen op de muur. Helaas overkomt elke hobbyschilder dit wel eens. De precieze oorzaak van de strepen is vaak lastig de achterhalen, maar wij hebben de meest voorkomende voor je op een rijtje gezet. En belangrijker nog, tips om in de toekomst wel streeploos te schilderen. 

1 : SNELHEID

Als je te langzaam werkt, droogt de verf snel en loopt de verf niet goed in elkaar over. Dit klinkt logisch, maar helaas zien wij te vaak dat mensen zo secuur willen werken dat dit teveel tijd gaat kosten.

2 : KWALITEITSVERF

Uiteraard is de kwaliteit van de verf van belang. Kwaliteitsverf is te herkennen aan de manier waarop hij uitvloeit, zo gaat de ene baan mooi over in de andere. Werk je dus met verf die een beetje stug aanvoelt dan is het misschien beter om nieuwe verf te kopen. Kwaliteitsverf biedt overigens geen garantie voor een strak resultaat maar de kans is wel een stuk groter.

3 : SOORT VERF OP EEN ONDERGROND

Voordat je gaat verven is het belangrijk om je te verdiepen in de soorten verf en voor welke ondergrond die geschikt zijn. Als je namelijk met de verkeerde verf op een ondergrond verft is de kans op strepen erg groot. Meer informatie over ondergrond en keuze verf vind je in onze kluswijzer.

4 : WERK SYSTEMATISCH

Door een gestructureerd systeem in je manier van werken te brengen wordt de verf gelijkmatig en consequent over de muur verdeeld. En dat zie je uiteraard in het resultaat.

5 : VERF ALLES IN 1 KEER

Uiteraard kan het verstandig zijn om eerst de randen te schilderen voordat je de rest doet. Maar let wel op dat je niet te lang wacht tussen de schilderbeurten door. Als de verf bij de randen al droog is voordat je met de binnenkant begint, dan krijg je uiteraard ook last van strepen.

Houdt deze tips dus in gedachten tijdens je volgende schilderbeurt zodat je (bijna) verzekerd bent van een streeploos resultaat. En daar heb je uiteraard nog jaren plezier van. Mocht je nog vragen hebben of advies willen over verf of andere benodigdheden, neem dan contact met ons op! 

Laatste nieuws

Een stappenplan voor het verven van het plafond

10 nov. 2017

Het verven van het plafond; eens in de zoveel tijd moet dit klusje geklaard worden. Door de jaren heen verkleurd het plafond en af en toe een fris likje verf doet wonderen voor je huis. Alleen het lijkt nogal een klus en daarom stellen mensen het vaak uit. Met dit stappenplan hoeft dit niet langer en ziet je huis er in mum van tijd weer super fris ui...

Schuren voordat je gaat verven? Dat doe je zo!

09 nov. 2017

Houten kozijnen, deuren of deurposten moet je voor het beste schilderresultaat vaak eerst even opschuren. Als je veel moet verven en dus moet schuren dan is dit een behoorlijk karwei. Daarbij komt dat het voor veel mensen een saai en behoorlijk arbeidsintensief klusje is. Om het voor jou zo makkelijk en licht mogelijk te maken hebben wij een aantal schuurtips voor je op een rijtje gezet.  TI...

Interieur- en verftrends voor de winter

27 sep. 2017

Langzaam maar zeker worden de dagen weer korter en kouder. Hoewel de zon zich echt nog niet zo veel heeft laten zien de afgelopen tijd, moeten we er toch aan geloven: de zomer loopt op z'n einde. Omdat de herfst en winter een periode is van veel binnen zitten, is het voor veel mensen ook de tijd om de woonkamer weer eens een make-over te geven. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends ...