• Vóór 23:59 besteld, de volgende werkdag bezorgd

  • NIEUW: Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending Sikkens producten

  • Gratis verzending v.a. € 50

U bent weer zonder afspraak welkom in onze winkels! Meer corona-updates leest u hier. Of bestel online of telefonisch, haal af in de winkel of laat uw bestelling thuisbezorgen.

matthew-hamilton-351641

Verfvlekken verwijderen

03.01.2017

VERFVLEKKEN VERWIJDEREN

Verfvlekken verwijderen, we hebben allemaal wel eens per ongeluk met een beetje verf geknoeid. Voor je het weet zit er een vlek op je kleding, meubels of muur. Een foutje is zo gemaakt en het is natuurlijk altijd handig om te weten hoe je geknoeide verf op een snelle en veilige manier verwijdert. Wij hebben daarom een overzichtje gemaakt:

DEP DE VERF

Als de verf nog nat is dan heb je de grootste kans om de verf uit kleding of meubels te verwijderen. Dep met een keukenrol voorzichtig op de vlek, hierdoor neemt de keukenrol de verf op en verwijder je dus een groot gedeelte uit de kleding. De resten die blijven zitten kun je er proberen af te spoelen met water.

VERF OP WATERBASIS (ACRYLVERF)

Waterverf is over het algemeen makkelijk te verwijderen. Na het deppen kun je voorzichtig met water over de vlek wrijven, hierdoor verdun je de verf en wordt 'ie dus minder zichtbaar. Hou bij een vlek in kleding het kledingstuk even onder de kraan voordat je hem in de wasmachine gooit. Normaal gesproken is verf op waterbasis prima te verwijderen in de wasmachine.

OLIEVERF (ALKYDVERF)

Heb je geknoeid met olieverf? Dat is helaas een stukje lastiger te verwijderen. Door de verf eerst te deppen haal je hopelijk het meeste weg. Als je olieverf op kleding hebt geknoeid kun je de kleding het beste zo snel mogelijk wassen. Olieverf op de muur verwijder je door zo snel mogelijk met terpentine over de vlek te wrijven. Als de verf al is opgedroogd dan kun je het beste met een glaskrabber de verf verwijderen, op deze manier beschadig je de muur namelijk niet.

VERF UIT MEUBELS VERWIJDEREN

Als je olieverf knoeit op meubels heb je een praktisch probleem; je kunt je bankstel namelijk niet in de wasmachine gooien. Probeer allereerst de verf weg te deppen. Vervolgens kun je de vlek met terpentine of wasbenzine weghalen. Probeer dit eerst altijd even in een hoekje, zo weet je hoe het materiaal op het schoonmaakmiddel reageert. Mocht de vlek nog steeds zichtbaar zijn dan is het aan te raden om even de meubel leverancier om advies te vragen.

VERF UIT KLEDING VERWIJDEREN

Uiteraard is het hier van belang welke soort verf je hebt geknoeid. Waterverf kan over het algemeen heel makkelijk uit kleding gewassen worden, bij olieverf wordt dat al lastiger. Het is belangrijk om de verf zo snel mogelijk uit de kleren te verwijderen. Als de verf opdroogt, maakt dit de kans kleiner dat het nog helemaal verwijderd kan worden. Doe wat vlekverwijderaar, terpentine of wasbenzine op de vlek en was het kledingstuk vervolgens met de reguliere was mee.

Met deze handleiding is het knoeien van een beetje verf geen grote ramp en zolang je snel handelt blijft de schade meestal beperkt. Doe er je voordeel mee!

Laatste nieuws

Een stappenplan voor het verven van het plafond

10 nov. 2017

Het verven van het plafond; eens in de zoveel tijd moet dit klusje geklaard worden. Door de jaren heen verkleurd het plafond en af en toe een fris likje verf doet wonderen voor je huis. Alleen het lijkt nogal een klus en daarom stellen mensen het vaak uit. Met dit stappenplan hoeft dit niet langer en ziet je huis er in mum van tijd weer super fris ui...

Schuren voordat je gaat verven? Dat doe je zo!

09 nov. 2017

Houten kozijnen, deuren of deurposten moet je voor het beste schilderresultaat vaak eerst even opschuren. Als je veel moet verven en dus moet schuren dan is dit een behoorlijk karwei. Daarbij komt dat het voor veel mensen een saai en behoorlijk arbeidsintensief klusje is. Om het voor jou zo makkelijk en licht mogelijk te maken hebben wij een aantal schuurtips voor je op een rijtje gezet.  TI...

Interieur- en verftrends voor de winter

27 sep. 2017

Langzaam maar zeker worden de dagen weer korter en kouder. Hoewel de zon zich echt nog niet zo veel heeft laten zien de afgelopen tijd, moeten we er toch aan geloven: de zomer loopt op z'n einde. Omdat de herfst en winter een periode is van veel binnen zitten, is het voor veel mensen ook de tijd om de woonkamer weer eens een make-over te geven. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends ...