• Vóór 23:59 besteld, de volgende werkdag bezorgd

  • NIEUW: Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending Sikkens producten

  • Gratis verzending v.a. € 50

U bent weer zonder afspraak welkom in onze winkels! Meer corona-updates leest u hier. Of bestel online of telefonisch, haal af in de winkel of laat uw bestelling thuisbezorgen.

matthew-hamilton-351641

Verftips voor tuinmeubels

20.01.2017

VERFTIPS VOOR TUINMEUBELS

Tuinmeubels verven; een klus die, nu de lente in aantocht is, je tuin een echte make-over kan geven. Als het zonnetje weer begint te schijnen en de temperatuur oploopt willen veel mensen hun tuin in orde maken. Dit kun je natuurlijk doen door mooie nieuwe planten te kopen. Maar een echt frisse look geef je je tuin pas als je met verf aan de slag gaat. Daarom zetten wij de beste verftips voor jouw tuinmeubels op een rijtje.

PLANNING

Uiteraard is het van belang om te plannen wanneer je de tuinmeubels precies onder handen gaat nemen. Het is natuurlijk een beetje onhandig om dit net voor een weekend waarin je een barbecue gepland hebt te doen. Zorg ervoor dat je in de planning ook altijd rekening houdt met eventuele vertraging. Maak de planning ook weer niet te ver van te voren want met het Nederlandse weer zou je dan nog wel eens in de problemen kunnen komen.

VOORBEREIDING

Als je de mogelijkheid hebt om de meubels ergens in een garage of overkapping te verven dan is dit natuurlijk slim. Zo voorkom je dat door een regenbui alles voor niets is geweest. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van je meubels. De meeste tuinmeubels zijn van hout gemaaakt, maar dan nog is het belangrijk om te bepalen welk soort hout. Zacht of hardhout? Eiken, grenen of teakhout? In praktijk zijn de meeste tuinmeubels gemaakt van die laatste.

REINIGEN, ONTVETTEN EN SCHUREN 

Voordat je de meubels kunt schuren is het belangrijk om ze eerst goed schoon te maken. Voor zachte houtsoorten gebruik je water met ammonia, voor de hardere houtsoorten koop je een speciale thinner. Vervolgens kan het schuren beginnen. Neem hiervoor de tijd, zorg dat je voldoende schuurpapier hebt en schuur altijd in de richting van de houtnerf.

KEUZE VERF

Beits is het meest geschikt om tuinmeubels mee te verven omdat het vochtregulerend en weerbestendig is. Het trekt diep in het hout terwijl andere verf of lak wat meer op de oppervlakte blijft liggen. De belangrijkste tip bij het werken met beits is dat je snel te werk moet gaan anders loop je het risico op kleurverschil. Als je de tuinmeubels met andere verf wil schilderen, bijvoorbeeld omdat je een felle kleur wil, dan is een grondverf belangrijk voor een mooi en langdurig resultaat.

Hopelijk helpen deze tips bij het opleuken van jouw tuin. Als je nu al voorbereidingen begint te treffen zit jij over een paar maanden heerlijk te genieten in je opgefriste tuin. Hopelijk zit het Nederlandse weer dan ook een beetje mee! Mocht je nog vragen hebben na aanleiding van dit artikel of wil je meer weten over onze verschillende producten. Neem dan contact met ons op.

Laatste nieuws

Een stappenplan voor het verven van het plafond

10 nov. 2017

Het verven van het plafond; eens in de zoveel tijd moet dit klusje geklaard worden. Door de jaren heen verkleurd het plafond en af en toe een fris likje verf doet wonderen voor je huis. Alleen het lijkt nogal een klus en daarom stellen mensen het vaak uit. Met dit stappenplan hoeft dit niet langer en ziet je huis er in mum van tijd weer super fris ui...

Schuren voordat je gaat verven? Dat doe je zo!

09 nov. 2017

Houten kozijnen, deuren of deurposten moet je voor het beste schilderresultaat vaak eerst even opschuren. Als je veel moet verven en dus moet schuren dan is dit een behoorlijk karwei. Daarbij komt dat het voor veel mensen een saai en behoorlijk arbeidsintensief klusje is. Om het voor jou zo makkelijk en licht mogelijk te maken hebben wij een aantal schuurtips voor je op een rijtje gezet.  TI...

Interieur- en verftrends voor de winter

27 sep. 2017

Langzaam maar zeker worden de dagen weer korter en kouder. Hoewel de zon zich echt nog niet zo veel heeft laten zien de afgelopen tijd, moeten we er toch aan geloven: de zomer loopt op z'n einde. Omdat de herfst en winter een periode is van veel binnen zitten, is het voor veel mensen ook de tijd om de woonkamer weer eens een make-over te geven. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends ...