• Vóór 23:59 besteld, de volgende werkdag bezorgd

  • NIEUW: Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending Sikkens producten

  • Gratis verzending v.a. € 50

U bent weer zonder afspraak welkom in onze winkels! Meer corona-updates leest u hier. Of bestel online of telefonisch, haal af in de winkel of laat uw bestelling thuisbezorgen.

matthew-hamilton-351641

Verf versus behang: welke is voor jouw klus het meest geschikt?

19.06.2017

VERF VS BEHANG: WELKE IS VOOR JOUW KLUS HET MEEST GESCHIKT

Als je jouw huis een make-over wil geven dan kan dit natuurlijk het beste met een fris kleurtje aan de muur. Met een nieuwe kleur krijgt je huis meteen een hele andere uitstraling. Ook kun je een ruimte veel lichter of ruimtelijker laten lijken door middel van de juiste kleur op de muur. Veel mensen denken daarom meteen aan verf. Maar ook behang heeft genoeg unieke voordelen die erg goed kunnen passen bij jouw wensen. Daarom zetten we de overeenkomsten en verschillen even op een rijtje.

PATRONEN

Uiteraard biedt behang meer mogelijkheden als je een leuk patroon op de muur wil. Het heeft dus zeker een decoratief karakter en dat is meteen het grootste voordeel ten opzichte van verf. Aan de andere kant ben je natuurlijk ook gebonden aan deze patroontjes, met verf kun je zelf creëren. Mocht je dus niet zo creatief zijn maar wel een leuk patroon willen, dan is behang zeker een goede keuze. Mocht je het leuk vinden om zelf helemaal los te gaan op de muur, dan moet je voor verf gaan.

RELIEF

Als je een muur hebt behangen en je wilt daarna toch iets anders, dan is het verwijderen van behang een grote klus. Met verf schilder je er natuurlijk zo overheen. Aan de andere kant vinden veel mensen dat behang een warmere uitstraling heeft. Je kunt namelijk ook spelen met reliëf. Dit zou met verf eventueel ook wel kunnen, maar daarvoor moet je dan wel een professional inschakelen.

BESCHADIGING

Over het algemeen beschadigd behang iets eerder dan verf. Vooral voor kinderen is het heel aantrekkelijk om een keertje aan een puntje behang te trekken. Waardoor er meteen een hele lap behang van de muur komt. De schade is dan vaak lastig te herstellen en vaak betekent dit dus dat je helemaal opnieuw moet beginnen. Een geverfde muur beschadigd minder snel. Daarbij komt dat als het gebeurt, het zo op te lossen is met een verf likje verf.

PRECISIE

Veel mensen zijn bang om te behangen omdat ze het gevoel hebben dat ze daar niet secuur genoeg voor zijn. Daar zit natuurlijk wat in, zeker als je met een patroon werkt dan is het heel erg belangrijk dat je netjes werkt. Het kan dus een tijdrovend klusje zijn omdat je veel ruimte moet hebben, alles goed uit moet meten en natuurlijk netjes moet werken. Maar eigenlijk geldt dit ook voor verf. Om met verf een goed resultaat te krijgen is ook voldoende voorbereiding en precisie nodig.

KOSTEN

Verf lijkt in eerst instantie goedkoper dan behang. Maar als je over de lange termijn kijkt dan gaat behang vaak langer mee. Het ligt er dus een beetje aan hoe vaak je jouw interieur wil veranderen. Mocht je vaak iets anders willen, dan is verf een goede keuze. Geniet je langer dan vijf jaar van dezelfde look dan is behang uiteindelijk goedkoper.

Zo zie je maar weer dat zowel verf als behang unieke voordelen en nadelen hebben. Hopelijk heb je met dit artikel iets beter op een rijtje welke van de twee voor jou het meest geschikt is. Mocht je toch nog vragen hebben dan kun je natuurlijk altijd even contact openemen met onze klantenservice. Wij adviseren je graag!

Laatste nieuws

Een stappenplan voor het verven van het plafond

10 nov. 2017

Het verven van het plafond; eens in de zoveel tijd moet dit klusje geklaard worden. Door de jaren heen verkleurd het plafond en af en toe een fris likje verf doet wonderen voor je huis. Alleen het lijkt nogal een klus en daarom stellen mensen het vaak uit. Met dit stappenplan hoeft dit niet langer en ziet je huis er in mum van tijd weer super fris ui...

Schuren voordat je gaat verven? Dat doe je zo!

09 nov. 2017

Houten kozijnen, deuren of deurposten moet je voor het beste schilderresultaat vaak eerst even opschuren. Als je veel moet verven en dus moet schuren dan is dit een behoorlijk karwei. Daarbij komt dat het voor veel mensen een saai en behoorlijk arbeidsintensief klusje is. Om het voor jou zo makkelijk en licht mogelijk te maken hebben wij een aantal schuurtips voor je op een rijtje gezet.  TI...

Interieur- en verftrends voor de winter

27 sep. 2017

Langzaam maar zeker worden de dagen weer korter en kouder. Hoewel de zon zich echt nog niet zo veel heeft laten zien de afgelopen tijd, moeten we er toch aan geloven: de zomer loopt op z'n einde. Omdat de herfst en winter een periode is van veel binnen zitten, is het voor veel mensen ook de tijd om de woonkamer weer eens een make-over te geven. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends ...