• Vóór 23:59 besteld, de volgende werkdag bezorgd

  • NIEUW: Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending Sikkens producten

  • Gratis verzending v.a. € 50

U bent weer zonder afspraak welkom in onze winkels! Meer corona-updates leest u hier. Of bestel online of telefonisch, haal af in de winkel of laat uw bestelling thuisbezorgen.

matthew-hamilton-351641

Tips voor het maken van een muurschildering

23.03.2017

TIPS VOOR HET MAKEN VAN EEN MUURSCHIDERING

Het maken van een muurschildering hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Wellicht ben je toe aan een make-over in de slaapkamer of wil je de studeerkamer een beetje opfrissen. Een muurschildering is dan een leuke oplossing. Het is relatief goedkoop, je kamer krijgt in een keer een hele nieuw look en het leukste is natuurlijk: je kan het helemaal zelf. Met de juiste tips en voorbereiding is een simpele muurschildering zo gemaakt. 

SJABLOOM

Omdat we natuurlijk niet allemaal echte kunstschilders zijn is het waarschijnlijk verstandig om een sjabloon te gebruiken. Deze koop je vaak al voor een paar euro online. Belangrijk bij het aanbrengen van het sjabloon is dat je goed op de afmetingen let. Bedenk van te voren waar op de muur de schildering precies moet komen, meet dit goed uit en teken dit met potlood af. Als het sjabloon netjes is aangebracht kan het verven beginnen. Let erop dat je dunne lagen verf gebruikt en dat de verf niet te waterig is, je wil namelijk niet dat er alsnog verfdruppels onder het sjabloon terecht komen.

TAPE

Wil je alleen een paar rechte strepen op de muur dan kun je wellicht je eigen design maken door met schilders tape een sjabloon op de muur te plakken. Het is vaak wel lastig in te schatten hoe bepaalde vlakverdelingen en kleuren combinaties eruit zien op een groter oppervlakte. Het is dus aan te raden om je zelf ontworpen sjabloon eerst  op een groot stuk karton uit te proberen. Zo oefen je ook meteen met het verven en zorg je dat je binnen de lijntjes blijft.

TEKST

Mocht je een mooie quote of inspirerende tekst op de muur willen dan zijn hier uiteraard ook sjablonen voor te vinden. Als je een beamer hebt zou je ook je ontwerp op de muur kunnen projecteren en het dan met potlood over kunnen trekken. Doe dit eerst dun zodat je een goed beeld hebt van waar de letters op de muur gaan uitkomen en gebruik daarna pas verf.

ACRYLVERF

Acrylverf of andere verf op waterbasis is de beste keuze om een muurschildering mee te maken. Plan genoeg tijd in voor jezelf want een muurschildering is natuurlijk een tijdrovend klusje. Gebruik daarnaast vooral dunne kwasten, zo krijg je het mooiste resultaat en heb je het minste kans op foutjes. Kies als laatste vooral niet teveel donkere kleuren. Dit kan er op papier heel mooi uitzien maar op een grote muur trekt het vaak iets teveel aandacht en krijgt je kamer een sombere sfeer.

Mocht je na het lezen van deze tips toch nog twijfelen aan je eigen kwaliteiten als schilder dan is het misschien verstandig om een professional in te huren. Lijkt het je wel leuk om zelf aan de slag te gaan dan is het verstandig om ook eens op Youtube te kijken. Hier vind je genoeg tutorials en inspiratie voor je eigen kunstwerk.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op 

Laatste nieuws

Een stappenplan voor het verven van het plafond

10 nov. 2017

Het verven van het plafond; eens in de zoveel tijd moet dit klusje geklaard worden. Door de jaren heen verkleurd het plafond en af en toe een fris likje verf doet wonderen voor je huis. Alleen het lijkt nogal een klus en daarom stellen mensen het vaak uit. Met dit stappenplan hoeft dit niet langer en ziet je huis er in mum van tijd weer super fris ui...

Schuren voordat je gaat verven? Dat doe je zo!

09 nov. 2017

Houten kozijnen, deuren of deurposten moet je voor het beste schilderresultaat vaak eerst even opschuren. Als je veel moet verven en dus moet schuren dan is dit een behoorlijk karwei. Daarbij komt dat het voor veel mensen een saai en behoorlijk arbeidsintensief klusje is. Om het voor jou zo makkelijk en licht mogelijk te maken hebben wij een aantal schuurtips voor je op een rijtje gezet.  TI...

Interieur- en verftrends voor de winter

27 sep. 2017

Langzaam maar zeker worden de dagen weer korter en kouder. Hoewel de zon zich echt nog niet zo veel heeft laten zien de afgelopen tijd, moeten we er toch aan geloven: de zomer loopt op z'n einde. Omdat de herfst en winter een periode is van veel binnen zitten, is het voor veel mensen ook de tijd om de woonkamer weer eens een make-over te geven. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends ...