• Vóór 23:59 besteld, de volgende werkdag bezorgd

  • NIEUW: Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending Sikkens producten

  • Gratis verzending v.a. € 50

U bent weer zonder afspraak welkom in onze winkels! Meer corona-updates leest u hier. Of bestel online of telefonisch, haal af in de winkel of laat uw bestelling thuisbezorgen.

matthew-hamilton-351641

Tips van de schilder

08.07.2016

TIPS VAN DE SCHILDER

Bij De Voordeelmarkt proberen we er alles aan te doen om jouw schilderklus zo makkelijk mogelijk te maken. Daarom vroegen we diverse schilders naar hun beste tips en tricks, zodat jij jouw verfklusje kan afhandelen als een echte professional.  

VERVEN MET ROLLERS

Als je eenmaal goed overweg kan met een roller, wil je niets anders meer Het vergt misschien even wat oefening maar zorgt uiteindelijk voor een sneller en strakker resultaat. Belangrijk is dat je bij het gebruik van een roller ook een verfbak met verdeelrooster gebruikt, zodat de verf gelijk over de roller verdeeld wordt. De roller tot een halve diameter in de verf dopen en vervolgens het verdeelrooster gebruiken om de verf over de roller te verdelen.

VERVEN MET KWASTEN

Steek de kwast maar voor een derde in de verf en strijk hem niet af. Door de kwast te draaien druipt hij niet en blijft alle verf mooi over de kwast verdeeld. Je houdt een kwast vast zoals je ook een pen vasthoudt alleen mag je wel iets harder drukken.

VERF VERDELEN

Op kleine oppervlakten zoals bijvoorbeeld een deurpost of kozijn is het advies om de verf verticaal, met overlappende bewegingen te verdelen. Terwijl je bij grotere oppervlaktes juist horizontaal moet beginnen om als laatste verticaal de verf vast te zetten.

VOLGORDE BIJ HET VERVEN

Begin bij een glazen deur of kozijn altijd het dichtst bij het glas en werk dan naar buiten. Bij een paneeldeur schilder je eerst de paneelrandje  en daarna pas de panelen. Als je een tafel, stoel of kastje schildert dan begin je bij de meest moeilijk bereikbare plekken om af te sluiten met de makkelijke grotere oppervlaktes.

SCHOONMAKEN EN OPRUIMEN

Als de verfklus nog niet klaar is dan doop je de kwasten in water of wikkel je ze in aluminiumfolie, zo kun je de volgende dag meteen weer aan de slag. Het schoonmaken van een kwast is ook ontzettend belangrijk. Als er nog verf in het blik zit als je klaar bent zet het blik dan ondersteboven weg, zo voorkom je velvorming. Met een stuk afplaktape vermeld je op het blik wat je ermee geverfd hebt, dit is natuurlijk makkelijk voor later.

 

Na al deze tips toch nog een vraag? Neem vrijblijvend contact op met onze verfspecialisten!

 

Bron: https://www.mijnkluswijzer.nl/schildertips/

Laatste nieuws

Een stappenplan voor het verven van het plafond

10 nov. 2017

Het verven van het plafond; eens in de zoveel tijd moet dit klusje geklaard worden. Door de jaren heen verkleurd het plafond en af en toe een fris likje verf doet wonderen voor je huis. Alleen het lijkt nogal een klus en daarom stellen mensen het vaak uit. Met dit stappenplan hoeft dit niet langer en ziet je huis er in mum van tijd weer super fris ui...

Schuren voordat je gaat verven? Dat doe je zo!

09 nov. 2017

Houten kozijnen, deuren of deurposten moet je voor het beste schilderresultaat vaak eerst even opschuren. Als je veel moet verven en dus moet schuren dan is dit een behoorlijk karwei. Daarbij komt dat het voor veel mensen een saai en behoorlijk arbeidsintensief klusje is. Om het voor jou zo makkelijk en licht mogelijk te maken hebben wij een aantal schuurtips voor je op een rijtje gezet.  TI...

Interieur- en verftrends voor de winter

27 sep. 2017

Langzaam maar zeker worden de dagen weer korter en kouder. Hoewel de zon zich echt nog niet zo veel heeft laten zien de afgelopen tijd, moeten we er toch aan geloven: de zomer loopt op z'n einde. Omdat de herfst en winter een periode is van veel binnen zitten, is het voor veel mensen ook de tijd om de woonkamer weer eens een make-over te geven. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends ...