TIPS BIJ HET VERVEN VAN JE KEUKEN

Een keuken verven, dat kan een simpele en goedkope oplossing zijn om je huis een opfrisbeurt te geven. We kopen een keuken natuurlijk allemaal voor lange tijd en dit kan dus betekenen dat je op een punt komt, waarbij je hem helemaal zat bent. Een nieuwe keuken kopen is vaak financieel niet haalbaar en dus gebeurt er vaak niets. Gelukkig biedt verf vaak de oplossing, met een nieuwe laag verf tover je jouw oude saaie keuken in een handomdraai om tot het pareltje van je huis. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

MAAK EEN PLAN

Zoals bij elke schilderklus is de voorbereiding erg belangrijk. Een keuken gebruik je in principe dagelijks en waarschijnlijk gaat het schilderen ervan meerdere dagen duren. Denk dus na over hoe je deze dagen gaat koken. Ook is het van belang dat je goed kijkt naar wat je wel en wat je niet wil schilderen. Keukenkastjes zijn relatief makkelijk te demonteren en te schilderen. Met het aanrechtblad is dit natuurlijk al lastiger. Plak alles goed af met schilderstape en dek de vloer af, zo maak je geen vlekken. Daarnaast is het handig om deurgrepen te verwijderen.

INSPECTEER DE KEUKENKASTJES

Kijk goed naar de kwaliteit en het materiaal van de keukenkastjes. Waarschijnlijk krijg je het mooiste resultaat als je de keukenkastjes eerst opschuurt. Eventuele gaten moeten ook van te voren opgevuld worden. Je kunt er ook voor kiezen om de keukenkastjes eerst van een profiellatje te voorzien. En voor een echte andere uitstraling kun je ze ook bekleden met MDF. Dit is zeker aan te raden als je voor een moderne uitstraling wil gaan.

KIES DE JUISTE VERF

Uiteraard is het kiezen van de juiste verf ook erg van belang. Omdat je waarschijnlijk veel in de keuken te vinden bent, is het risico op krassen en deukjes erg groot. Daarom is lakverf een goeie keuze. Alkydverf of acrykverf zouden ook kunnen alleen moet je er bij die laatste rekening mee houden dat hij snel opdroogt.

KIES DE JUISTE KLEUR

Omdat je keuken een grote oppervlakte is, moet je ook goed nadenken over de kleur. Allereerst moet het natuurlijk bij je vloer en huidige interieur passen. Daarnaast moet je ook rekening houden met de lichtinval in je keuken. Als je veel licht hebt, kan een kleur ineens heel anders uitvallen als de keuken eenmaal geschilderd is. Met lichte kleuren kun je een ruimte groter laten lijken, terwijl donkere tinten hem juist verkleinen. Het is aan te raden te kleur eerst op een groot stuk karton uit te proberen, zo krijg je namelijk een beter beeld van de kleur op een groot oppervlak.

Het verven van je keuken kun je, met de juiste voorbereiding en kennis, dus prima zelf. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel. Neem dan vooral contact met ons op.