• Vóór 23:59 besteld, de volgende werkdag bezorgd

  • NIEUW: Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending Sikkens producten

  • Gratis verzending v.a. € 50

U bent weer zonder afspraak welkom in onze winkels! Meer corona-updates leest u hier. Of bestel online of telefonisch, haal af in de winkel of laat uw bestelling thuisbezorgen.

matthew-hamilton-351641

Schuren voordat je gaat verven? Dat doe je zo!

09.11.2017

Houten kozijnen, deuren of deurposten moet je voor het beste schilderresultaat vaak eerst even opschuren. Als je veel moet verven en dus moet schuren dan is dit een behoorlijk karwei. Daarbij komt dat het voor veel mensen een saai en behoorlijk arbeidsintensief klusje is. Om het voor jou zo makkelijk en licht mogelijk te maken hebben wij een aantal schuurtips voor je op een rijtje gezet. 

TIP 1: SCHOONMAKEN

Voordat je überhaupt met het opschuren van hout kunt beginnen, is het belangrijk dat je het hout eerst goed schoonmaakt. Hierdoor haal je vetresten en ander vuil weg. Je wil natuurlijk voorkomen dat je de vuiligheid in het hout schuurt want dan krijg je hier later met verven last van. 

TIP 2: KIES HET JUISTE SCHUURPAPIER

Er zijn heel veel verschillende soorten schuurpapier te vinden en vooral de dikte van de korrel op het schuurpapier is hierbij van belang. Deuren bijvoorbeeld moeten niet te grof geschuurd worden omdat je ze anders kunt beschadigen. Bij alleen lak kies je de dunste korrel; bij een klein laagje verf heb je een dikkere nodig; en bij veel lagen verf is natuurlijk de dikste korrel het fijnst. 

TIP 3: KIES VOOR EEN SCHUURMACHINE OF JUIST NIET

Een schuurmachine werkt natuurlijk sneller en maakt het opschuren een stukje minder zwaar voor je lichaam. Maar met een schuurmachine kan je natuurlijk alleen maar grote rechte oppervlaktes schuren. Je moet sommige stukken dus alsnog doen met een schuurpapiertje. Een schuurmachine is daarom vooral aan te raden als er dikke lagen verf weggeschuurd moeten worden. Is het een kwestie van alleen een laagje lak verwijderen? Schuur het dan even met de hand. 

TIP 4: SCHUUR MET WATERVAST SCHUURPAPIER

Tijdens het schuren komt er natuurlijk nogal wat stof vrij. Draag daarom altijd een stofmasker. Watervast schuurpapier is niet geschikt voor de schuurmachine, maar als je toch al met de hand moet schuren is het wel een aanrader omdat je het stof aanzienlijk verminderd en dat is natuurlijk beter voor je gezondheid. 

TIP 5: SCHOONMAKEN

Ja er staat twee keer schoonmaken in deze tiplijst. Uiteraard moet je ook na het schuren het materiaal weer goed schoonmaken. Op die manier krijg je namelijk het gladste resultaat. Check eerst even goed of alle oppervlaktes, dus ook bijvoorbeeld de moeilijke hoekjes, goed glad geschuurd zijn. Dit kun je het beste doen door met de hand te voelen. Vervolgens kun je het oppervlak gewoon met een sopje of met een speciaal kleefdoekje afdoen. Zorg ervoor dat al het stof goed verwijderd is voordat je gaat verven. 

Met deze tips is het opschuren van jouw kozijnen of deuren in mum van tijd gebeurd. Daarna begint het echte werk natuurlijk pas: het verven. Lees daarom ook even de blog met tips van een schilder door. 

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Laatste nieuws

Een stappenplan voor het verven van het plafond

10 nov. 2017

Het verven van het plafond; eens in de zoveel tijd moet dit klusje geklaard worden. Door de jaren heen verkleurd het plafond en af en toe een fris likje verf doet wonderen voor je huis. Alleen het lijkt nogal een klus en daarom stellen mensen het vaak uit. Met dit stappenplan hoeft dit niet langer en ziet je huis er in mum van tijd weer super fris ui...

Schuren voordat je gaat verven? Dat doe je zo!

09 nov. 2017

Houten kozijnen, deuren of deurposten moet je voor het beste schilderresultaat vaak eerst even opschuren. Als je veel moet verven en dus moet schuren dan is dit een behoorlijk karwei. Daarbij komt dat het voor veel mensen een saai en behoorlijk arbeidsintensief klusje is. Om het voor jou zo makkelijk en licht mogelijk te maken hebben wij een aantal schuurtips voor je op een rijtje gezet.  TI...

Interieur- en verftrends voor de winter

27 sep. 2017

Langzaam maar zeker worden de dagen weer korter en kouder. Hoewel de zon zich echt nog niet zo veel heeft laten zien de afgelopen tijd, moeten we er toch aan geloven: de zomer loopt op z'n einde. Omdat de herfst en winter een periode is van veel binnen zitten, is het voor veel mensen ook de tijd om de woonkamer weer eens een make-over te geven. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends ...