• Vóór 23:59 besteld, de volgende werkdag bezorgd

  • NIEUW: Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending Sikkens producten

  • Gratis verzending v.a. € 50

U bent weer zonder afspraak welkom in onze winkels! Meer corona-updates leest u hier. Of bestel online of telefonisch, haal af in de winkel of laat uw bestelling thuisbezorgen.

matthew-hamilton-351641

Kleurenpsychologie bij jouw op de muur

21.09.2016

KLEURENPSYCHOLOGIE BIJ JOUW OP DE MUUR

Als je je slaapkamer of woonkamer gaat verven dan denk je uiteraard na over de kleur. In een eerder artikel leerden we je al dat de kleur die je kiest invloed kan hebben op de ruimtelijkheid van de kamer. Maar wist je dat de kleur van de muur ook invloed kan hebben op jouw stemming? Tijd voor een klein lesje kleurenpsychologie dat je helpt bij het kiezen van een geschikte kleur verf.

KARAKTER

Elke kleur wordt door ons geassocieerd met iets. Zo staat rood bijvoorbeeld voor actie, gevaar en agressie. Dat zijn natuurlijk niet echt de elementen die je wil toevoegen aan je huis. In de kleurenpsychologie kun je ook kijken naar je eigen karaktereigenschappen en welke kleur daar bij past.

- Oranje: gezelligheid en intelligentie 
- Geel: intelligentie en concentratie 
- Roze: liefdevol en rustig
- Groen: verlegen en trouw
- Blauw: ontspannen en creatief 
- Grijs: onafhankelijk en ambitieus

RUIMTE

Uiteraard is het ook slim om te kijken wat de functie van de ruimte is om aan de hand daarvan de kleur te kiezen. Een slaapkamer heeft tenslotte een totaal andere functie dan een werkkamer. Geel en oranje geven een warm en welkom gevoel, dit zou dus een fijne kleur zijn voor een woonkamer met weinig licht. Groen zorgt voor rust en evenwicht, ideaal dus voor de slaapkamer. Wellicht ook voor de werkkamer als je van jezelf een druk persoon bent. Wil je je juist een kleur die activeert en staat voor frisheid dan is blauw een goeie optie.

COMBINATIE

Vind je een kleur in je huis te saai? Dan is er natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om kleuren te combineren. Wit en zwart zijn hele dominante kleuren, ideaal dus om mee te combineren. Bij witte muren is het mooi om een accent-kleur toe te voegen in je accessoires. Een zwarte muur kan behoorlijk heftig zijn, door er groen of wit bij te voegen zwak je dat wat af.

Kleuren kunnen de sfeer in huis enorm bepalen. Het is daarom verstandig om goed na te denken over de kleur voordat je begint met verven. Mocht je niet helemaal zeker zijn dan is het slim om voor de muren een lichte en rustige kleur te kiezen. Er zijn natuurlijk genoeg leuke meubels en accessoires in allerlei kleuren om je huis helemaal af te maken.

Laatste nieuws

Een stappenplan voor het verven van het plafond

10 nov. 2017

Het verven van het plafond; eens in de zoveel tijd moet dit klusje geklaard worden. Door de jaren heen verkleurd het plafond en af en toe een fris likje verf doet wonderen voor je huis. Alleen het lijkt nogal een klus en daarom stellen mensen het vaak uit. Met dit stappenplan hoeft dit niet langer en ziet je huis er in mum van tijd weer super fris ui...

Schuren voordat je gaat verven? Dat doe je zo!

09 nov. 2017

Houten kozijnen, deuren of deurposten moet je voor het beste schilderresultaat vaak eerst even opschuren. Als je veel moet verven en dus moet schuren dan is dit een behoorlijk karwei. Daarbij komt dat het voor veel mensen een saai en behoorlijk arbeidsintensief klusje is. Om het voor jou zo makkelijk en licht mogelijk te maken hebben wij een aantal schuurtips voor je op een rijtje gezet.  TI...

Interieur- en verftrends voor de winter

27 sep. 2017

Langzaam maar zeker worden de dagen weer korter en kouder. Hoewel de zon zich echt nog niet zo veel heeft laten zien de afgelopen tijd, moeten we er toch aan geloven: de zomer loopt op z'n einde. Omdat de herfst en winter een periode is van veel binnen zitten, is het voor veel mensen ook de tijd om de woonkamer weer eens een make-over te geven. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends ...