• Vóór 23:59 besteld, de volgende werkdag bezorgd

  • NIEUW: Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending Sikkens producten

  • Gratis verzending v.a. € 50

U bent weer zonder afspraak welkom in onze winkels! Meer corona-updates leest u hier. Of bestel online of telefonisch, haal af in de winkel of laat uw bestelling thuisbezorgen.

matthew-hamilton-351641

Interieur- en kleurtrends lente 2017

23.02.2017

INTERIEUR- EN KLEURTRENDS 2017

De lente is in aantocht! De dagen worden weer langer en ook het weer begint langzaam wat zachter te worden. Uiteraard gebeurt er op het gebied van interieur en kleur ook veel als er weer een nieuw seizoen aanbreekt. Voor veel mensen is de lente het perfecte moment om het huis onder handen te nemen. Mocht je plannen hebben om je huis een make over te geven, lees dan vooral even door. We zetten namelijk de nieuwste interieur- en kleurtrends voor jou op een rijtje.

KOELE VERFKLEUREN

De pasteltrend  van de afgelopen jaren verdwijnt langzaam naar de achtergrond en mensen zijn toe aan iets nieuws. Daarom wordt er steeds vaker voor een koele kleur in huis gekozen. Als een muur een koele kleur heeft dan komen de meubels vaak beter uit. Ook kun je hierdoor een ruimte optisch groter laten lijken . Wel is het verstandig om naar lichtinval en belichting te kijken, zodat je ook in de avond een mooie kleur op de muur hebt.

DONKERE VERFTONEN

Steeds vaker zien we dat mensen er bewust voor kiezen om één muur in de woonkamer een donkere, opvallende kleur te geven. Dit heeft meerdere voordelen; het trekt de aandacht, waardoor je andere minder mooie plekken in de kamer kunt verdoezelen; je brengt in één keer heel veel kleur in huis , zeker bij lichte meubels is dit erg mooi en als laatste is het natuurlijk makkelijk over te verven als je de kleur na een seizoen al moe bent.

NATUURLIJKE VERFKLEUREN

De laatste jaren is Scandinavië op het gebied van interieur een echte voorloper op de rest van de wereld. In Scandinavië proberen ze op dit moment om de natuur weer in huis te krijgen. Dit doen ze door letterlijk meer planten in de woonkamer te zetten maar ook door meer aardse kleuren voor de muren te kiezen. Dit kan bruin of emerald blauw zijn, maar groen ligt dan natuurlijk het meeste voor de hand.

Gelukkig passen de kleurentrends van 2017 bij bijna alle meubels en kom je met een paar kleine aanpassingen en wat nieuwe kleuren al een heel eind. Zo kun je je huis in mom van tijd een beetje opfrissen. Mocht je vragen hebben over bepaalde verf of kleuren, neem dan contact op met onze klantenservice.

Laatste nieuws

Een stappenplan voor het verven van het plafond

10 nov. 2017

Het verven van het plafond; eens in de zoveel tijd moet dit klusje geklaard worden. Door de jaren heen verkleurd het plafond en af en toe een fris likje verf doet wonderen voor je huis. Alleen het lijkt nogal een klus en daarom stellen mensen het vaak uit. Met dit stappenplan hoeft dit niet langer en ziet je huis er in mum van tijd weer super fris ui...

Schuren voordat je gaat verven? Dat doe je zo!

09 nov. 2017

Houten kozijnen, deuren of deurposten moet je voor het beste schilderresultaat vaak eerst even opschuren. Als je veel moet verven en dus moet schuren dan is dit een behoorlijk karwei. Daarbij komt dat het voor veel mensen een saai en behoorlijk arbeidsintensief klusje is. Om het voor jou zo makkelijk en licht mogelijk te maken hebben wij een aantal schuurtips voor je op een rijtje gezet.  TI...

Interieur- en verftrends voor de winter

27 sep. 2017

Langzaam maar zeker worden de dagen weer korter en kouder. Hoewel de zon zich echt nog niet zo veel heeft laten zien de afgelopen tijd, moeten we er toch aan geloven: de zomer loopt op z'n einde. Omdat de herfst en winter een periode is van veel binnen zitten, is het voor veel mensen ook de tijd om de woonkamer weer eens een make-over te geven. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends ...