• Vóór 23:59 besteld, de volgende werkdag bezorgd

  • NIEUW: Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending Sikkens producten

  • Gratis verzending v.a. € 50

U bent weer zonder afspraak welkom in onze winkels! Meer corona-updates leest u hier. Of bestel online of telefonisch, haal af in de winkel of laat uw bestelling thuisbezorgen.

matthew-hamilton-351641

Het belang van goede kwasten

17.06.2016

HET BELANG VAN GOEDE KWASTEN

Niet alleen de juiste verf is belangrijk voor een optimaal resultaat. Ook de andere materialen die je gebruikt moeten goed worden afgestemd op de klus. Het is natuurlijk niet zo handig om met een kleine kwast een muur van 3 meter te gaan verven. In dit artikel alles wat je moet weten om de juiste kwast of roller te kiezen.

MUREN VERVEN MET ROLLERS

Bij het verven van muren is het belangrijk om naar de ondergrond te kijken. Is het een ruwe ondergrond dat biedt een vachtroller uitkomst omdat deze alle groeven en kuiltjes van verf kan voorzien. Heb je een vlakke ondergrond dan geeft structuurroller een mooi resultaat en bovendien spat er met deze roller minder verf af. Ook bij het verven van muren is het aan te raden om alles goed af te plakken, het lijkt misschien veel werk maar het loont zich zeker omdat het resultaat veel strakker is en bovendien voorkom je hiermee ongewenste vlekken.

VACHTROLLERS VOOR HET PLAFOND

Voor het verven van het plafond is het aan te raden om een vachtroller te kiezen. Vaak lijkt de ondergrond van een plafond veel op die van een muur. Het is wel belangrijk om te kijken of een plafond gespoten is, dit houdt vaak in dat er een grovere structuur te zien is. Vachtrollers zorgen ervoor dat de verf ook de kuiltjes en groeven bedekt. Het verven van een plafond zorgt eigenlijk altijd voor verfspetters en druppels, afplakken met tape en de grond goed afdekken is dus erg belangrijk.

KWASTEN VOOR MOEILIJK BEREIKBARE PLEKKEN

Voordat je moeilijk gaat doen met een gewone roller of kwast is het misschien handig om te weten dat er speciale kwasten zijn om moeilijk bereikbare plekken toch te kunnen verven. Deze radiatorkwasten zijn zo gemaakt dat ze elk hoekje en gaatje toch nog van verf kunnen voorzien. Het zal je verbazen hoeveel mensen niet weten dat deze kwasten bestaan, dus doe er je voordeel mee.

SCHOONMAKEN VAN KWASTEN

Naast het kiezen van een goede kwast of roller is ook het goed schoonmaken van het verfmateriaal erg belangrijk. Als je dit namelijk goed doet dan kun je het materiaal uiteraard meerdere keren gebruiken. Zorg er allereerst voor dat je met een papieren doek zo veel mogelijk verf van de kwast verwijderd. Doop de kwast vervolgens in terpentine (of water, mocht je verf op waterbasis gebruiken). Veeg vervolgens met een doek over de kwast om de resten terpentine te verwijderen. Spoel de kwast als laatste goed na onder de kraan en leg de kwast altijd met de haren naar beneden te drogen. Zo voorkom je dat er water in de kwast loopt en op die manier haren loslaten.

Hopelijk kun je met deze tips voortaan een betere keuze maken wat betreft verfmateriaal. Mocht je er desondanks niet helemaal uit komen of andere vragen hebben, neem dan even contact met ons op. 

Laatste nieuws

Een stappenplan voor het verven van het plafond

10 nov. 2017

Het verven van het plafond; eens in de zoveel tijd moet dit klusje geklaard worden. Door de jaren heen verkleurd het plafond en af en toe een fris likje verf doet wonderen voor je huis. Alleen het lijkt nogal een klus en daarom stellen mensen het vaak uit. Met dit stappenplan hoeft dit niet langer en ziet je huis er in mum van tijd weer super fris ui...

Schuren voordat je gaat verven? Dat doe je zo!

09 nov. 2017

Houten kozijnen, deuren of deurposten moet je voor het beste schilderresultaat vaak eerst even opschuren. Als je veel moet verven en dus moet schuren dan is dit een behoorlijk karwei. Daarbij komt dat het voor veel mensen een saai en behoorlijk arbeidsintensief klusje is. Om het voor jou zo makkelijk en licht mogelijk te maken hebben wij een aantal schuurtips voor je op een rijtje gezet.  TI...

Interieur- en verftrends voor de winter

27 sep. 2017

Langzaam maar zeker worden de dagen weer korter en kouder. Hoewel de zon zich echt nog niet zo veel heeft laten zien de afgelopen tijd, moeten we er toch aan geloven: de zomer loopt op z'n einde. Omdat de herfst en winter een periode is van veel binnen zitten, is het voor veel mensen ook de tijd om de woonkamer weer eens een make-over te geven. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends ...