• Vóór 23:59 besteld, de volgende werkdag bezorgd

  • NIEUW: Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending Sikkens producten

  • Gratis verzending v.a. € 50

U bent weer zonder afspraak welkom in onze winkels! Meer corona-updates leest u hier. Of bestel online of telefonisch, haal af in de winkel of laat uw bestelling thuisbezorgen.

matthew-hamilton-351641

Duurzaam verven

24.03.2015

DUURZAAM VERVEN

Milieuvriendelijk verven begint bij u zelf. Door de ondergrond goed te prepareren is minder verf nodig. Dit is niet alleen duurzaam voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Begin dus altijd met een goede primer of voorstrijk. Veeg daarnaast de gebruikte kwasten goed schoon voor u deze omspoelt met water.

 

Het beste is om de kwasten in een bakje schoon te maken, het water te laten verdampen en de verfresten in te leveren bij de gemeentelijke milieustraat. Alle verfresten en producten als afbijtmiddel behoren tot het klein chemisch afval en moeten daarom gescheiden worden van het huisvuil. Dit is een kleine moeite die het milieu enorm helpt.

 

Daarnaast is de keuze voor de verf van belang. Steeds meer verfmerken innoveren om te zorgen dat het product steeds duurzamer wordt. Bedrijven als Sigma en Flexa doen dit door het productieproces zo te optimaliseren dat er minder uitstoot van CO2 vrijkomt. Ook Sikkens heeft gezorgd voor een meer ecologisch verantwoorde verflijn, deze zijn te herkennen aan het gele E'tje op het blik.

 

De koploper met het ontwikkelen van duurzame verf is Wijzonol. Deze heeft de fossiele grondstoffen in zijn muurverf voor binnen vervangen door aardappelzetmeel. Hiervoor worden aardappels gebruikt die niet meer geschikt zijn voor de consumptie. Op een emmer van 10 liter wordt 1,5 kilo fossiele grondstof bespaart!


Daarnaast heeft Wijzonol ook de OER-lijn in het leven geroepen, houtlak op basis van lijnolie. Wijzonol zorgt met natuurlijke grondstoffen voor duurzame verf van topkwaliteit.

 

De Voordeelmarkt.com hoopt dat u met deze informatie kiest voor een duurzame verf en werkwijze! Kijk voor meer informatie op www.devoordeelmarkt.com of mail ons: webshop@devoordeelmarkt.com

Laatste nieuws

Een stappenplan voor het verven van het plafond

10 nov. 2017

Het verven van het plafond; eens in de zoveel tijd moet dit klusje geklaard worden. Door de jaren heen verkleurd het plafond en af en toe een fris likje verf doet wonderen voor je huis. Alleen het lijkt nogal een klus en daarom stellen mensen het vaak uit. Met dit stappenplan hoeft dit niet langer en ziet je huis er in mum van tijd weer super fris ui...

Schuren voordat je gaat verven? Dat doe je zo!

09 nov. 2017

Houten kozijnen, deuren of deurposten moet je voor het beste schilderresultaat vaak eerst even opschuren. Als je veel moet verven en dus moet schuren dan is dit een behoorlijk karwei. Daarbij komt dat het voor veel mensen een saai en behoorlijk arbeidsintensief klusje is. Om het voor jou zo makkelijk en licht mogelijk te maken hebben wij een aantal schuurtips voor je op een rijtje gezet.  TI...

Interieur- en verftrends voor de winter

27 sep. 2017

Langzaam maar zeker worden de dagen weer korter en kouder. Hoewel de zon zich echt nog niet zo veel heeft laten zien de afgelopen tijd, moeten we er toch aan geloven: de zomer loopt op z'n einde. Omdat de herfst en winter een periode is van veel binnen zitten, is het voor veel mensen ook de tijd om de woonkamer weer eens een make-over te geven. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends ...