• Vóór 23:59 besteld, de volgende werkdag bezorgd

  • NIEUW: Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending Sikkens producten

  • Gratis verzending v.a. € 50

U bent weer zonder afspraak welkom in onze winkels! Meer corona-updates leest u hier. Of bestel online of telefonisch, haal af in de winkel of laat uw bestelling thuisbezorgen.

matthew-hamilton-351641

De tien meest gemaakte fouten tijdens het verven

04.03.2016

DE 10 MEEST GEMAAKTE FOUTEN TIJDENS HET VERVEN

Het verven van een muur in huis klinkt eenvoudiger dan het is. Een foutje is zo gemaakt. Wij helpen je graag deze meest gemaakte fouten voorkomen. Daarom zetten we in deze blog de tien meest gemaakte fouten tijdens het verven op een rij.

1 : SLECHTE VOORBEREIDING

Dit is meteen de meest gemaakte fout. Vaak wordt er halsoverkop begonnen aan het verven van een muur. De verf wordt gekocht en voor je het weet zit de kleur erop. Het is echter belangrijk om goed na te denken over de verf die je gebruikt. Niet alleen omdat je voor verschillende ondergronden verschillende verf  nodig hebt. Maar ook omdat nadenken over de kleur ook belangrijk is omdat de hele ruimte kan veranderen. Zo kun je bijvoorbeeld meer ruimte creëren of de kamer optisch hoger laten lijkt.

2 : VOORWERK BIJ HET VERVEN 

Nadat je heb nagedacht over de kleur en het soort verf dat het meest geschikt is voor de muur, is het belangrijk om de muur nog eens goed te analyseren. Zitten er gaten in de muur? Zijn er verkleuringen te zien? En wat voor verf zit er nu op de muur? Door de muur goed te bereiden krijg je uiteindelijk het mooiste resultaat.

3 : AFPLAKKEN MET TAPE

Het kost misschien even wat werk maar afplakken met tape loont voor een strakker resultaat. Het is natuurlijk ontzettend zonde als je een fout maakt die makkelijk te voorkomen is door tape te gebruiken. Als je van te voren alles netjes afplakt, hoef je tijdens het verven niet meer zo precies ze zijn en dat werkt wel zo fijn.  Daarnaast is het belangrijk om de tape te verwijderen als de verf nog nat is, want als de tape pas verwijdert als de verf droog is dan loop je het risico de muur weer te beschadigen.

4 : ONDERGROND BEWERKEN VOOR HET VERVEN

Voordat je verf op de muur smeert is het verstandig om eerst een grondverf of   voorstrijkmiddel te gebruiken. Vooral bij een poederende muur is een voorstrijkmiddel aan te raden.

5 : SLECHTE / VEROUDERDE BORSTELS

Uiteraard heeft ook het materiaal waarmee je gaat verven invloed op het eindresultaat. Goedkope of oude kwasten en rollers laten vaak haren los of geven niet genoeg verf af en dit is uiteindelijk dus ook zichtbaar in het resultaat.

6 : SCHOONMAKEN VAN GEREEDSCHAP

Vooral als je grotere oppervlaktes wil verven kan dit een tijdrovende klus zijn. Het is erg belangrijk dat de kwasten en rollers tussendoor goed schoongemaakt worden. Verfresten trekken namelijk makkelijk in je kwast en daar kun je bij de volgende klus last van krijgen.

7 : TE WEINIG VERF

Het is misschien wat voor de hand liggend maar het gebeurt helaas echt nog te vaak dat de hoeveelheid verf die nodig is niet goed genoeg wordt ingeschat. Vraag dus altijd advies van een specialist.

8 : DE JUISTE VERFKEUZE

Ook de keuze van de verf is uiteraard van belang. Niet elke verf is geschikt voor elke ondergrond. En verf varieert natuurlijk ook in bijvoorbeeld dekking. Ook hier is het daarom aan te raden om een advies op maat te vragen.

9 : SAMENWERKING TIJDENS HET VERVEN

Mocht je met meerdere personen tegelijk gaan verven, bespreek dan duidelijk af hoe jullie te werk gaan. Verdelen jullie simpelweg de muur. Of is het misschien beter om een iemand het precisiewerk te laten doen terwijl de ander het grovere werk voor zijn rekening neemt.

10 : TE WEINIG TIJD

Haastige spoed is zelden goed. Dat geld uiteraard ook bij een verf klus. Plan voldoende tijd in om rustig te werk te kunnen gaan en houd bij de planning van tijd ook rekening met dingen die eventueel mis kunnen gaan.

Laatste nieuws

Een stappenplan voor het verven van het plafond

10 nov. 2017

Het verven van het plafond; eens in de zoveel tijd moet dit klusje geklaard worden. Door de jaren heen verkleurd het plafond en af en toe een fris likje verf doet wonderen voor je huis. Alleen het lijkt nogal een klus en daarom stellen mensen het vaak uit. Met dit stappenplan hoeft dit niet langer en ziet je huis er in mum van tijd weer super fris ui...

Schuren voordat je gaat verven? Dat doe je zo!

09 nov. 2017

Houten kozijnen, deuren of deurposten moet je voor het beste schilderresultaat vaak eerst even opschuren. Als je veel moet verven en dus moet schuren dan is dit een behoorlijk karwei. Daarbij komt dat het voor veel mensen een saai en behoorlijk arbeidsintensief klusje is. Om het voor jou zo makkelijk en licht mogelijk te maken hebben wij een aantal schuurtips voor je op een rijtje gezet.  TI...

Interieur- en verftrends voor de winter

27 sep. 2017

Langzaam maar zeker worden de dagen weer korter en kouder. Hoewel de zon zich echt nog niet zo veel heeft laten zien de afgelopen tijd, moeten we er toch aan geloven: de zomer loopt op z'n einde. Omdat de herfst en winter een periode is van veel binnen zitten, is het voor veel mensen ook de tijd om de woonkamer weer eens een make-over te geven. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends ...