DE 5 GROOTSTE FOUTEN BIJ HET KIEZEN VAN DE VERFKLEUR VAN JOUW INTERIEUR

Als het tijd wordt om je huis een opfrisbeurt te geven, kiezen veel mensen ervoor de wanden  in een nieuwe kleur te verven. Dat is hartstikke logisch en kan mooi uitpakken. Tenslotte geeft een mooie nieuwe kleur je huis weer een hele nieuwe look. Helaas gaat er ook veel fout bij het kiezen van een kleur voor in huis. Het is natuurlijk zonde als je na een tijdje moet concluderen dat de kleur toch niet zo mooi is uitgepakt. Daarom zetten wij de 5 meest gemaakte fouten voor jou op een rijtje.

1 : DE KLEUR WORDT HALS OVER KOP GEKOZEN

Vaak ga je naar de bouwmarkt of kijk je op internet en beslis je daar ter plekke welke kleur verf je mee naar huis neemt. Dan is het eigenlijk dus een impulsaankoop. Het is aan te raden om wat langer na te denken over de kleur die je je muren gaat geven. Laat je dus adviseren in de bouwmarkt, kijk naar de mogelijkheden, vergelijk verschillende soorten verf op internet en beslis dan pas welke het gaat worden. Zo is het een weloverwogen beslissing en is de kans op een miskoop kleiner.

2 : ER WORDT GEEN REKENING GEHOUDEN MET HET LICHT 

In de bouwmarkt of op internet kan een kleur heel anders lijken dan bij jou op de muur. Denk dus altijd na over de lichtinval in de ruimte die je wil gaan schilderen. Is er veel licht? Dan wordt de kleur die je uitkiest automatisch lichter. Bij weinig licht wordt de kleur uiteraard donkerder. Als je weet hoeveel licht er in een kamer is, kun je daar rekening mee houden als je de kleur gaat selecteren.

3 : WIT IS NIET ALTIJD DE BESTE OPTIE 

Veel mensen denken dat je met wit nooit de fout in kan gaan. Helaas is niets minder waar. Wit kan juist heel klinisch en kil overkomen. Dit los je op door veel kleurrijke accessoires toe te voegen in de ruimte. Heb je daar geen zin in? Dan is wit waarschijnlijk niet de meest geschikte kleur.

4 : EEN KLEUR WORDT VANAF EEN KLEURSTAAL GEKOZEN

Het is natuurlijk lastig om van enkel alleen een kleurstaaltje een kleur te kiezen Zeker als je niet heel visueel bent ingesteld is het moeilijk om voor te stellen hoe die kleur er dan op de muur uitziet. Ons advies is daarom om eerst een A4tje of een stuk karton te verven in de gekozen kleur. Hierdoor kun je op een groter oppervlakte zien of de kleur je bevalt.

5 : ER WORDT GEEN PLAN OPGESTELD

Verf alleen kan een woning of kamer niet omtoveren tot een designruimte uit een interieurboekje. Helaas is daar natuurlijk meer voor nodig. Vooral de samenhang tussen verf, meubels en accessoires is hier erg van belang. Stel dus van te voren een plan op, zo wordt de kleur verf echt onderdeel van je interieur.

Er komt dus nog een hoop kijken bij het selecteren van de juiste verfkleur. Belangrijk is vooral dat je met een plan komt en geen impulsieve beslissingen neemt. Zo verklein je de kans op teleurstellingen en geniet je het langst van de nieuwe look van je huis.

Wil je meer informatie over het kiezen van een kleur voor in huis of heb je andere vragen. Neem dan gerust contact met ons op.