De zomer komt er weer aan en voor veel mensen is dit de reden voor een grote voorjaarsschoonmaak. Maar wellicht wil je dit jaar nog een stapje verder gaan en wordt het tijd om de muren in je huis een nieuw kleurtje te geven. Door de kleur in huis te veranderen kun je een nieuwe, frisse sfeer creëren en daar wordt natuurlijk iedereen vrolijk van. Voordat je echter de potten zuurstok roze en baby blauw besteld is het slim om deze vijf tips door te lezen en een impulsieve beslissing te voorkomen.

1 : MAAK EEN MOODBORD

Door bij te houden wat je mooi vind, krijg je beter inzicht in je eigen stijl. Maak foto's van alles wat je inspireert, knip en plak dit ouderwets op een groot vel of struin Pinterest af voor de nodige inspiratie en je digitale moodboard.  Als je dan besluit de woonkamer een make-over te geven, dan kun je aan de hand van alle verzamelde plaatjes een plan maken waarvan je zeker weet dat je het langer dan een seizoen mooi vindt.

2 :   LAAT DE TRENDS VOOR WAT ZE ZIJN

Natuurlijk is het leuk om een huis te hebben dat zo uit een catalogus lijkt te zijn gelopen, maar dat betekent natuurlijk ook dat je elk seizoen je interieur moet veranderen. Heb je echt zin hebt om elk jaar je huis van top tot teen opnieuw te schilderen? Hou je er toch van de trends een beetje te volgen? Doe dit dan in accessoires zoals kussens, dekentjes en vaasjes. Dat scheelt in de portemonnee en deze dingen zijn relatief snel omgewisseld.

3 : VRAAG VRIENDEN OM ADVIES

Vrienden kennen je het beste en kunnen dus inschatten of jouw plannen ook daadwerkelijk bij je passen. Daarnaast heeft iedereen wel een vriendin of kennis die gevoel voor interieur en kleur heeft. Dit is natuurlijk veel goedkoper dan het inhuren van een stylist.

4 : HOUDT HET SIMPEL

Ook al lijkt het misschien fris en vrolijk om letterlijk alle kleuren van de regenboog naar binnen te halen. Het is waarschijnlijk beter om maximaal drie kleuren te kiezen. Hierdoor creëer je eenheid en rust in huis. Het is daarbij dus belangrijk dat je naar de meubels kijkt, tenzij je ook nieuwe meubels wil aanschaffen.  Kies bijvoorbeeld een kleur voor de meubels, een kleur voor de muren en een kleur voor de accessoires.

5 : KIESKLEURENFAMILIES

Als je veel hout of metaal in huis hebt, dan zijn er bepaalde kleuren die hier mooi bij passen. Mocht je zelf totaal geen gevoel hebben voor welke kleuren goed samengaan, zoek dan eens op kleurenfamilies. Ook kun je onderstaand lijstje als inspiratie gebruiken:

  • Hout: groen, donker bruin
  • Metaal: wit, grijs, zilver, goud, metallic
  • rood, oranje, paars, roze
  •  geel, beige, zand / aards, licht bruin
  •  blauw, zwart

 

Na al deze tips nog behoefte aan specifiek advies over kleur of materiaal? Neem vrijblijvend contact op met onze verfspecialisten!