• Vóór 23:59 besteld, de volgende werkdag bezorgd

  • NIEUW: Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending Sikkens producten

  • Gratis verzending v.a. € 50

U bent weer zonder afspraak welkom in onze winkels! Meer corona-updates leest u hier. Of bestel online of telefonisch, haal af in de winkel of laat uw bestelling thuisbezorgen.

matthew-hamilton-351641

5 Behangtips en valkuilen

21.07.2017

Behangen is voor veel mensen een lastig klusje. Veel mensen vinden zichzelf niet secuur genoeg en vooral ook de tijd die het kost maakt dat je er tegenop gaat zien. Maar als je het goed doet dan kun je er ook lang plezier van hebben. Met de juiste tips en de juiste voorbereiding kan iedereen behangen. Daarom hebben we een handig stappenplan gemaakt.

STAP 1 : VOORBEREIDING

Zoals bij elke klus in huis is ook bij het behangen de voorbereiding cruciaal. Afhankelijk van de grote van de ruimte die je wil behangen, plan je een aantal dagen achter elkaar in om aan de slag te gaan. Je kunt het beste met z'n tweeën werken, met meer dan twee personen loop je elkaar eigenlijk alleen maar in de weg. Zorg ervoor dat je veel ruimte hebt. Grote meubels kunnen dus het beste verplaatst worden of zelfs helemaal uit de kamer gehaald worden. Dek vervolgens de vloer goed af.  Als het oude behang eerst verwijderd moet worden, dan vergt dat natuurlijk ook wat tijd. Lees daarom dit artikel nog even door.

STAP 2 : MUUR VOORBEHANDELEN

Als je het oude behang verwijderd hebt en de muur is mooi glad en schoon dan kun je natuurlijk meteen beginnen met behangen. Helaas werk je vaak niet met zo'n perfecte ondergrond. Vaak blijven er resten lijm op de muur achter, die kun je het beste verwijderen met water en een harde borstel. Scheuren en andere beschadigingen kun je gemakkelijk opvullen met een muurvuller Het is belangrijk dat je de muur daarna even schuurt om een perfect resultaat te krijgen.

STAP 3 : HET MATERIAAL

Voordat je daadwerkelijk kunt gaan behangen is het belangrijk dat je al het materiaal en de benodigdheden klaar zet. Een behangtafel, waarop je een baan behang kwijt kan is cruciaal. Verder heb je natuurlijk ook behanglijm nodig. Die moet je ongeveer een uur van te voren klaarmaken. Om het mooiste resultaat te krijgen, moet de kamer ongeveer 18 graden of meer zijn. Hou ramen tijdens het behangen verder gesloten. Zorg ervoor dat de behangborstel en het afsteekmes klaar liggen.

STAP 4 : SMEER HET BEHANG IN

Je moet natuurlijk ergens beginnen met het opplakken van de eerste baan. Kies hiervoor de wand of hoek die je het eerste ziet bij binnenkomst. Knip een aantal banen op maat, tel altijd 5 cm bij de lengte van de kamer op. Leg de behangbaan op de behangtafel en smeer deze goed in. Wacht vervolgens heel even met plakken zodat de lijm kan intrekken. Op die manier voorkom je bobbels in het behang.

STAP 5 : PLAK HET BEHANG TEGEN DE MUUR

Zorg ervoor dat een persoon de baan stevig beet heeft, de ander kan eventueel aanwijzingen geven of corrigeren zodat de baan recht geplakt wordt. Wacht even met afsnijden tot het behang goed droog is.

Met dit stappenplan is ook jouw behangklus zo geklaard! Mocht je nog vragen hebben dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met de klantenservice van De Voordeelmarkt.com

 

Laatste nieuws

Een stappenplan voor het verven van het plafond

10 nov. 2017

Het verven van het plafond; eens in de zoveel tijd moet dit klusje geklaard worden. Door de jaren heen verkleurd het plafond en af en toe een fris likje verf doet wonderen voor je huis. Alleen het lijkt nogal een klus en daarom stellen mensen het vaak uit. Met dit stappenplan hoeft dit niet langer en ziet je huis er in mum van tijd weer super fris ui...

Schuren voordat je gaat verven? Dat doe je zo!

09 nov. 2017

Houten kozijnen, deuren of deurposten moet je voor het beste schilderresultaat vaak eerst even opschuren. Als je veel moet verven en dus moet schuren dan is dit een behoorlijk karwei. Daarbij komt dat het voor veel mensen een saai en behoorlijk arbeidsintensief klusje is. Om het voor jou zo makkelijk en licht mogelijk te maken hebben wij een aantal schuurtips voor je op een rijtje gezet.  TI...

Interieur- en verftrends voor de winter

27 sep. 2017

Langzaam maar zeker worden de dagen weer korter en kouder. Hoewel de zon zich echt nog niet zo veel heeft laten zien de afgelopen tijd, moeten we er toch aan geloven: de zomer loopt op z'n einde. Omdat de herfst en winter een periode is van veel binnen zitten, is het voor veel mensen ook de tijd om de woonkamer weer eens een make-over te geven. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe trends ...