• Vóór 23:59 besteld, de volgende werkdag bezorgd

  • NIEUW: Laagste prijsgarantie
  • Gratis verzending Sikkens producten

  • Gratis verzending v.a. € 50

Sort & Filter

Categorieën

Beits

Beits nodig? Tot 70% voordeel bij Devoordeelmarkt.nl

Beits is ideaal voor het beschermen van hout. Met beits gaat het hout langer mee en hoeft u zich geen zorgen te maken over verkleuring of verrotting. Beits kunt u in verschillende soorten krijgen. Zo bestaat er dekkende beits en transparante beits. Beide soorten beits leveren de beste vorm van bescherming voor het hout.

1 - 20 van 94
1 - 20 van 94

Wat is beits?

Beits is een bescherming voor het hout. Normaal gesproken gaat hout rotten en verkleuren als het bloot wordt gesteld aan bepaalde weersomstandigheden. Door te behandelen met beits gebeurt dit niet. Er zijn twee varianten beits, transparante beits en dekkende beits. Beide beschermen ze op een andere manier. Zo beschermt transparante beits door in het hout te trekken en het van binnenuit te beschermen. Dit terwijl dekkende beits als een laagje op het hout zit en niet in het hout trekt. 

 

Transparante beits

Transparante beits zorgt er voor dat het hout van binnenuit wordt beschermt. Met transparante beits kan je de structuur van het verf mooi zien. Ook kan je kiezen tussen verschillende soorten pigment. Een lichte kleur beits of een donkere kleur beits. Het beste is om een donkerdere beits te kiezen. Een donkere beits bevat meer pigment waardoor het betere UV – bescherming biedt. Als het hout goed is beschermd tegen zonlicht zal het niet snel vergrijzen en kunt u langer genieten van het hout. 

 

Dekkende beits 

Dekkende beits beschermt het hout door het van buitenaf te beschermen. Dekkende beits zit als een laagje over het hout heen. In tegenstelling tot transparante beits beschermt dekkende beits beter. Naast dat dekkende beits goed beschermt heeft het ook nog een kleurtje. Dan wordt het hout niet alleen beschermt maar heeft het ook een leuke kleur. Voordat dekkende beits aangebracht wordt moet er vaak nog grondverf als onderlaag op het hout aangebracht worden. Niet alle dekkende beitsen hoeven per se grondverf of een andere onderlaag. Hiervoor is het handig om wel de beschrijving te lezen. Naast dekkende beits bestaat er ook semi dekkende beits. Semi dekkende beits heeft dezelfde kwaliteiten als dekkende beits maar laat wel de kleur van het hout zien.

 

Binnen beits of buiten beits 

Beits is natuurlijk niet alleen voor binnen. Ook met beits heb je een binnen en buiten variant. Het verschil tussen binnen en buiten beits ligt vooral bij de geur. Binnen beits is vergeleken met buiten beits geurloos. Een sterke geur wat niet al te fijn ruikt stoort de meeste mensen meestal.

 

Wanneer gebruik ik welke beits

Er zijn verschillende soorten beits voor verschillende klussen. Zo heb je voor hout die langdurig bloot gesteld wordt aan zonlicht UV – Beits. Zodat het hout goed beschermt wordt tegen zonlicht en vergrijzing tegen gaat. Ook heb je monumenten beits, een soort beits dat gebruikt wordt om bijvoorbeeld schuren, loodsen en schuttingen te beschermen. Monumenten beits kan ook gebruikt worden om de beschermlaag te vernieuwen. Naast deze twee soorten heb je ook interieurbeits, buitenbeits, dekkende buitenbeits en steigerhoutbeits. Steigerhoutbeits wordt voornamelijk gebruikt voor steigerhouten meubels, denk hierbij aan stoelen, tafels, kastjes en nog meer meubelen. Bij de voordeelmarkt.nl hebben we beits van verschillende soorten merken. Zo heb je beits van Fitex, Sikkens, Cetabever, Rambo en Koopmans. Een breed assortiment met veel keuze!